Blog-vrouw30jaar-pijn-flank-blaas

Vrouw van 30 jaar met pijn aan de flanken en regelmatige blaasontstekingen

Een vrouw van 30 jaar bezocht mijn praktijk voor osteopathie. Haar klachten waren: rugklachten en pijn aan beide flanken (links meer dan rechts), en maandelijks terugkerende blaasontstekingen sinds geruime tijd.

Uit het onderzoek kwam naar voren: blokkades van de linker onderrug, verhoogde spanning op de fascia (bindweefsel) rond de linker nier en blaasregio, en een hoogstand van het middenrif.

In de eerste 3 behandelingen werden bovenstaande blokkades en spanningen losgemaakt. Ook werd er een thuisoefening meegegeven om het bindweefsel van de onderrug los te houden.

Na de eerste behandeling was de pijn in de flanken duidelijk minder. De blaasontstekingen werden minder in frequentie na de tweede behandeling.
Na 4 behandelingen waren de klachten aan beide flanken een heel stuk minder en op sommige momenten zelfs weg. De blaasontsteking kwam nog 1 keer terug maar was een stuk minder heftig. Na een vijfde afspraak waren de blaasontstekingen volledig verdwenen.

De patiënte blijft af en toe terugkomen voor een controleafspraak. Na 2 jaar is er geen sprake meer van blaasontstekingen en is de rugpijn goed te hebben, en in sommige periodes zelfs niet aanwezig.
Er is zelden tot geen uitval meer qua werk.