jdb_fotografie_IMG_3461_klein

Preventie rondom zwangerschap en bevalling

Preventie betekent het bevorderen van gezondheid, zodat ziekte geen of weinig kans maakt zich te ontwikkelen. Daarnaast is preventie ook het voorkomen dat klachten verergeren.
Preventie rondom zwangerschap en geboorte is volgens ons een essentiële factor.
Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam van de vrouw continue. De stand van het bekken, de spierketens, de rug en nek moeten zich regelmatig aanpassen aan de nieuwe houding van de aanstaande moeder. Oude blokkades, gespannen spieren, littekens en oude trauma kunnen dan zorgen voor klachten zoals bekkenklachten, spijsverteringsproblemen, lagerugklachten en hoofd- en nekpijn. Bij het voorkomen of verminderen van deze klachten kan een osteopaat ondersteuning bieden.

Bij de voorbereiding op de bevalling kan een osteopaat de gewrichten en spieren rondom het bekken, onderrug en middenrif checken en eventueel losmaken, zodat de bevalling zo soepel mogelijk kan verlopen.
In de praktijk voor osteopathie behandelen we ook veel baby’s en kinderen. De symptomen variëren van overmatig huilen, slecht slapen, voorkeurshouding tot spijsverteringsklachten. Een aantal behandelingen zijn vaak genoeg om dit te verhelpen.

Na een zware bevalling is het ook aan te raden om een osteopathisch consult in te plannen. Dit geldt zowel voor moeder als kind. In deze preventieve check onderzoeken we het hele lijf en behandelen blokkades en spanningen, die in een later stadium voor klachten kunnen zorgen. Er wordt ook regelmatig samengewerkt met andere disciplines zoals bekkenbodem- of kinderfysiotherapie, verloskundigen en lactatiedeskundigen.

Voor meer info zie onze website: www.osteopathie-roermond.nl

Jeroen, Marco en Daan – Osteopathie De Bron – Roermond/Venlo