Blog-man48jaar-kuit-Achillespees

Man van 48 met klachten aan kuit en achillespees tijdens en na rennen

Een man van 48 jaar bezocht mijn praktijk voor osteopathie met klachten aan rechter kuit en achillespees, met name tijdens en na het rennen. De man is een fanatiek wedstrijdrenner op langere afstanden. Bijkomende klachten waren een stijve onderrug en nek.

Uit het lichamelijk onderzoek kwam naar voren: Tweede tot vierde rib aan de rechterkant blokkade, rechter heupblokkade, het bindweefsel rond de blaas aan de rechter kant verhoogde spanning en rechter kuitbeen scheefstand.

Tijdens de eerste behandeling werden de ribben, het bindweefsel rond de blaas en het kuitbeen losgemaakt.
Na de eerste behandeling voelde de rug en nek losser aan en heeft de man de looptrainingen weer langzaam hervat.

Na een tweede behandeling van bovenstaande blokkades kon de man weer langer rennen en was de reactie erna in de kuit en achillespees minimaal. De onderrug voelde los en ontspannen. De nek bleef nog wel af en toe stijf.
In de derde behandeling is alleen nog gewerkt op de onderrug en nek. De rest van de blokkades waren nagenoeg verdwenen.
Na deze behandeling kon de man weer langer duurlopen en het tempo opvoeren. De onderrug en nek merkte hij af en toe nog maar was niet meer storend tijdens alledaagse bezigheden.

Na een vierde controleafspraak is besloten om het aan te kijken en indien nodig contact op te nemen.

Klachten aan kuit en achillespees hebben een relatie met het bekken en de houding, maar ook met  het bindweefsel (fascia) rond de bekkenorganen (zoals in deze casus rond de blaas).