Blog-vrouw30jaar-darmklachten

Vrouw van 30 jaar met darmklachten

Er kwam een vrouw van 30 jaar in mijn praktijk met darmklachten. De klachten waren: dunne stoelgang, veel naar de wc moeten (hele dag door aandrang), misselijkheid en krampen. Stress op het werk maakte alles erger.

Tijdens het onderzoek kwam het volgende naar voren: verhoogde spanning van de galblaas en de maaguitgang, blokkades van de rug tussen de schouderbladen en verhoogde spanning van het achterhoofd.

Na het losmaken van deze blokkades in de 1e behandeling ging ze alleen nog in de ochtend naar de wc. De stoelgang was iets vaster geworden. Na deze behandeling werden een aantal voedingstips meegegeven om de galblaas en de vetvertering verder te ondersteunen.
Na de 2e behandeling had ze een goede, vaste stoelgang. Krampen waren af en toe aanwezig net voor ze naar de wc moest. De misselijkheid was helemaal verdwenen.
Na de 3e behandeling kreeg ze een antibioticakuur en dit gaf geen verslechtering van haar klachten, wat vaak wel het geval is na een antibioticakuur. Ze ging nog steeds 1-2 keer ’s ochtends naar de wc en de stoelgang was vast. De krampen waren minimaal aanwezig maar niet storend. De misselijkheid was niet meer teruggekomen.
Na de 4e behandeling hadden we afgesproken om na 3 maanden een controleafspraak in te plannen. De voedingstips bleven geldig.

Voor meer informatie: www.osteopathie-roermond-venlo.nl