Blog-vrouw29jaar-lagerugklachten

Vrouw van 29 jaar met lagerugklachten

Er kwam een vrouw van 29 jaar in mijn praktijk met als klacht: pijn in de onderrug. De klachten waren vooral pijn in het midden van de onderrug bij lang staan en sporten (badminton).
Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat er een aantal blokkades in de rug zaten, zowel in de onderrug, het midden van de rug als in de nek. De spieren van de onderrug waren verkleefd en het bindweefsel rond de nieren had een verhoogde spanning. Dit laatste kon als oorzaak hebben dat de vrouw erg weinig water dronk.

In de eerste behandeling stond het losmaken van de spanning rond het bindweefsel van de nieren voorop. Dit is een voorwaarde om de rug verder los te krijgen.
Daarnaast werden alle blokkades van de rug losgemaakt, alsook de spieren van de onderrug.
Ik heb haar het advies gegeven om meer water te drinken om de nieren te ondersteunen. Als de nieren niet efficiënt genoeg werken komen er meer afvalstoffen in het bindweefsel rond de nieren en in de rugspieren, waardoor klachten kunnen ontstaan.

Na 2 behandelingen waren 95% van de klachten weg en kon ze weer langer staan en zonder pijn sporten. Na de derde behandeling was ze klachtenvrij. Wel moest ze blijven letten op water drinken.