Blog-man46-LRK-Venloop

Man van 46 met lagerugklachten na sporten en als doel de Venloop 21 km

Een man van 46 jaar bezocht mijn praktijk voor osteopathie. Voornaamste klacht was pijn onder in de rug, met name ’s avonds en de dag na het sporten (rennen). De klachten waren ca. 4 maanden eerder begonnen tijdens het stoeien met zijn zoon.

Uit het onderzoek kwam naar voren: Blokkade van het heiligbeen (bot net boven het stuitje) en een verhoogde spanning van het bindweefsel rond de onderste lendenwervel. Deze blokkades zorgden ervoor dat de lokale doorbloeding vast liep en het genezingsproces niet op gang kwam. Dat verklaarde ook waarom de klachten na rust niet beter werden.

In de eerste behandeling werd het heiligbeen en de onderste lendenwervel losgemaakt. Dit gebeurde met lokale en diepe technieken op het bindweefsel om de doorbloeding te stimuleren.

Na de eerste behandeling kon de man weer langzaam het rennen opbouwen zonder dat de pijn terugkwam. Twee weken later werd nog 1 behandeling ingepland. Daarna had de man geen last meer en kon het rennen verder opgepakt werden. Twee maanden later rende de man zonder problemen de 21 km van de Venloop.