Blog-watisosteopathie

Wat is osteopathie?

En daar is dan mijn eerste blog. Al langer wilde ik mijn ervaringen in de dagelijkse osteopathiepraktijk delen omdat ik zoveel leuke en interessante dingen meemaak.
Dus vandaag dacht ik: het is nu of nooit.
Maar wat is osteopathie nu precies en hoe werkt het?
Osteopathie is een manuele geneeswijze en onderzoekt dus met de handen het hele lichaam en alle weefsels. Hier horen onder andere de rug, bekken, organen, zenuwen, schedel, bloedvaten, enz. bij.
Door het opsporen van blokkades in het hele lijf wordt duidelijk hoe het lichaam in elkaar zit en hoe een klacht ontstaan is. Zo wordt de oorzaak voor soms langer aanhoudende klachten gevonden en behandeld. Soms wordt er ook een oefening, voedingstips of andere adviezen meegegeven.
Ik behandel zowel volwassenen als baby’s en kinderen en ik wil over alle groepen afwisselend iets schrijven uit de praktijk.