Blog-vrouw66jaar-reknie

Vrouw van 66 jaar met pijn aan de rechter knie

Een vrouw van 66 jaar bezocht mijn praktijk voor osteopathie. Ze had al jarenlang pijn aan de rechter knie, vooral met lange wandelingen en lang staan. Af en toe had ze ook stekende pijn en tintelingen in de rechter voet. De hulpvraag was: Meer en langer kunnen wandelen en staan.

Uit het onderzoek kwam naar voren: Een blokkade van de eerste lendenwervel, een verhoogde spanning van het bindweefsel rond het kuitbeen rechts, rechter heupblokkade en een verminderde beweeglijkheid van het buikvlies in de regio van het rechter bekken en schaambeen. De rechter knie was ook iets gezwollen en voelde warm aan.

In de eerste twee behandelingen werden de blokkades losgemaakt. Hierna ging ze op vakantie waar ze veel wandelde en dat ging best goed vond ze. Patiënte gaf aan dat ze weinig last had.
Na de derde en vierde behandeling was de rechter knie niet meer gezwollen en warm en de klachten waren voor ca. 80% verdwenen. Ze kon langer staan en wandelen zonder pijn. De knie was ook beter belastbaar. Ook de stekende pijn en tintelingen in de rechter voet waren weg.
Afspraak was om het even aan te kijken en terug te komen over een half jaar ter controle.