Blog-man58jaar-pijnkuiten

Man van 58 jaar met pijn aan de kuiten

Een man van 58 jaar bezocht mijn praktijk voor osteopathie. Reden was pijn in de kuiten tijdens en na het rennen. De man was een fanatiek sporter maar kon slechts 30 minuten meer rennen. Hulpvraag was minder pijn in de kuiten en weer langer rennen.

Uit het onderzoek kwam naar voren: verhoogde spanning op het kuitbeen, een verminderde beweeglijkheid aan de achterkant van de lever, een blokkade van de overgang tussen borst-en lendenwervelkolom en een verhoogde spanning op de schedelbasis.

De blokkades werden in de eerste behandeling losgemaakt met als belangrijkste de schedelbasis. Na de eerste behandeling kon de man een stuk langer lopen (60 minuten) zonder pijn. De dag na het sporten waren de kuiten nog gevoelig maar niet meer pijnlijk.
In de tweede behandeling werd de schedelbasis verder losgemaakt, alsook de achterkant van de lever en de blokkades van de rug. Na de tweede behandeling kon de man nog langer rennen zonder pijn. Dit keer 1 uur en 45 minuten. Na de derde behandeling is afgesproken om er een langere tijd tussen te laten en na 4 maanden een controleafspraak in te plannen. De man wilde proberen in de tussentijd 20 km te rennen.