Blog-vrouw51jaar-re-schouder-arm

Vrouw van 51 jaar met klachten aan rechter schouder en uitstraling in arm

Een vrouw van 51 jaar bezocht mijn praktijk met de volgende klachten: pijn aan de rechter schouder, zowel overdag als ’s nachts. Ook had ze last van uitstraling vanuit de schouder naar de rechter elleboog en hand. De rechter hand was vaak koud en af en toe had ze tintelingen in alle vingers. Een röntgenfoto liet een lichte verkalking zien van een pees in de schouder en slijtage van de onderste drie nekwervels.
Uit het onderzoek kwam naar voor: blokkade van de onderste 2 nekwervels, verhoogde spanning van het bindweefsel rond het sleutelbeen en eerste rib aan de rechter kant en een verhoogde spanning van het bindweefsel aan de achterkant van de alvleesklier in de buik.
In de eerste behandeling zijn de blokkades losgemaakt rond het sleutelbeen en de eerste rib, de achterkant van de alvleesklier en de nekwervels. Ook is de doorbloeding ter hoogte van de rechter schouder verbeterd. Na de eerste behandeling waren de klachten 75% beter.
Na de tweede behandeling leek er een korte verergering van de klachten te zijn maar na de derde behandeling was de pijn aan de rechter schouder weg, alsook de uitstraling en de tintelingen in de rechter hand. Het enige wat nog bleef was een licht schurend gevoel ter hoogte van de schouder bij sommige bewegingen, waarschijnlijk door verkalking van de pees. Patiënte kon hier verder alles mee doen en dit werd niet als vervelend ervaren.
Advies werd meegegeven om op de suikers in de voeding te letten om de spanning aan de achterkant van de alvleesklier verder los te houden. Er werd nog een controleafspraak ingepland na 3 maanden.