Blog-paracetemol-nieren

Lagerugklachten, Paracetamol en de nieren

Een jonge man van 32 jaar bezocht mijn praktijk voor een osteopathisch onderzoek en behandeling. Hij had stekende pijn aan de rechter onderrug met af en toe uitstraling naar het rechter been sinds ongeveer 4 jaar. De pijn werd in de loop van de dag erger en ’s nachts werd hij er wakker van. Hij nam hiervoor regelmatig pijnstillers (Paracetamol), ca. 2 per dag gedurende 4 jaar.

Uit het onderzoek kwam naar voren: blokkades in het midden van de rug, het rechter bekken en een verhoogde spanning op het bindweefsel van de rechter nier.

Opvallend was dat de blokkades in de rug weer terugkwamen na de eerste 2 behandelingen. Dit betekende voor mij dat er een dieperliggende oorzaak was. Die oorzaak bevond zich rond het bindweefsel van de rechter nier.  Ook het langdurig en regelmatig slikken van Paracetamol had hier aan bijgedragen.

Na 4 behandelingen was de pijn in het been helemaal verdwenen en de rug aanzienlijk beter. De patiënt komt nog om de 2 maanden terug. Hij neemt op dit moment bijna geen pijnstillers meer. Het doel is uiteindelijk om zonder pijn en pijnstillers te kunnen functioneren.