Blog-huilbaby7weken

Huilbaby van 7 weken wil niet op de rug liggen

Een moeder met een baby van 7 weken oud bezocht mijn praktijk voor osteopathie. De baby huilde meer dan gemiddeld, overstrekte zich vaak en wilde niet plat op de rug liggen.
Uit de anamnese kwam naar voren dat de moeder vanaf week 29 in het ziekenhuis lag met harde buiken en dat de baby met 38 weken gehaald is. De (ingeleide) bevalling ging vervolgens erg snel (3 uur). De baby kreeg een maagzuurremmer tegen de reflux maar zonder effect.
Uit het onderzoek kwam naar voren: een verhoogde spanning op het middenrif en de onderste ribben,  een blokkade in het midden van de rug en een verminderde beweeglijkheid van het achterhoofd en de bovenkaak. Deze spanningen kunnen een gevolg zijn van druk op de baby tijdens de zwangerschap en geboorte.
In de behandelingen werden de blokkades en spanningen op een zachte manier losgemaakt. Na de eerste behandeling sliep de baby 2 dagen door en was het overstrekken minder. Wel spuugde hij meer. Na de tweede behandeling sliep de baby goed en was het overstrekken verdwenen. Na de derde behandeling gaf de moeder aan een heel rustig en tevreden kind te hebben. Hij sliep goed, overstrekte zich niet meer en wilde weer op de rug liggen zonder huilen. Ook het spugen was verdwenen. De maagzuurremmers werden na de derde behandeling in samenspraak met de kinderarts afgebouwd.